Birliğimizden Osmangazi Belediye Başkanı'na ziyaret

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Birlik Başkanımız ve üyelerimizi makamında kabul etti. Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleşen ziyarette Başkan Dündar, önemli bir misyon üstlenen birlik yönetimimizin sadece Bursa’ya değil, Türkiye’ye hitap edeceğini söyledi ve başarılar diledi.

SİYAH İNCİRİN TÜRKİYE'YE GETİRİSİ YILLIK 30 MİLYON DOLAR

Bursa siyah incirinin Avrupa’da ve Dünyada önemli yere sahip olduğuna değinen ve Bursa siyah incirinin Türkiye’den Dünyaya meyve ihracatında 4. Sırada olduğunu belirten Dündar “Bursa siyah incirini dünyaya daha iyi tanıtmamız gerekiyor. Bursa’da 20, 30 köyde toplanan incirin Türkiye’ye getirisi yıllık 30 milyon dolar civarında ve bu azımsanacak bir rakam değil. Üstelik bu incirlerin yüzde 85’inin Osmangazi İlçesinde bulunması, bize bu lezzeti sahiplenmemiz gerektiğini söylüyor. Bunun için elimizden geleni yapmalıyız. Osmangazi Belediyesi olarak, siyah incirimizin Bursa siyahı olarak dünyada tanınmasına her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

RAF ÖMRÜ UZUN

Bursa'da yetişen ve dünyada da Bursa siyahı olarak anılmaya başlayan siyah incirin, raf ömrünün diğer incirlere göre çok daha uzun olması nedeniyle Avrupa’daki meyve ihracatçılarının dikkatini çektiğini söyleyen Birlik Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Bayram, “Osmangazi Belediye Başkanımıza bizi kabul ettiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kendisinin siyah incire verdiği desteği biliyoruz. Osmangazi ilçesi sınırlarında bulunan 8 köyün bir araya gelerek kurduğu birlik sayesinde, Bursa siyahının lezzetini tüm dünyaya daha iyi tanıtmayı, incirimizi bir dünya markası yapmayı hedefliyoruz. Sayın başkanımıza da, bize verdiği destek için teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu haber 17.08.2013 tarihinde eklendi ve 2160 kez okundu.